Deze e-mail online lezen

Een vriendelijke houding, uitgedrukt in
sympathieke gedachten, woorden en daden,
is het belangrijkste in de kunst van de persoonlijkheid.
De gelegenheid om deze houding te tonen, is onbegrensd.
En hoe ver de persoonlijkheid ook is ontwikkeld, het is nooit te veel!

Inayat Khan

Maart 2013

Dag lieve, leuke mensen,

Met bovenstaande prachtige woorden kunnen we mooi met z’n allen aan de slag!

En nu is het bijna half maart, komt er weer sneeuw en wordt het opnieuw koud. Het moet toch niet veel gekker worden, want we hebben juist zo ontzettend veel zin in ‘lekker zonder jas naar buiten kunnen.’ Maar ja, we zullen vast wel niet de enigen zijn die er zo over denken...

een kroontje voor prinsje alexander

Het hiernaast staande boekje – deel 4 en tevens het laatste in de reeks – ligt inmiddels in de winkel. En natuurlijk hebben we Máxima en Alexander, de drie prinsesjes, en uiteraard ook koningin Beatrix een boekje gestuurd. Waarschijnlijk moeten alle pakjes eerst gecontroleerd worden. Maar misschien worden ze daarna wel weer keurig dichtgeplakt. Dat zou leuk zijn.

Voor de koningin hebben we er een brief bijgedaan, en uiteraard ook voor het aanstaande Koninklijke paar.

kleurplaat van het koninklijke paar

Op de website staat – als eerste – nu een leuke kleurplaat over de aanstaande kroning. We schatten in dat die straks in vast heel veel klassen zal komen te hangen. Hoe feestelijk!

opnieuw feestelijk klassenbezoek

Vorige maand stond er een foto van de Liselotje-klas in de nieuwsbrief. Deze maand een foto van de klas van juf Helene in Delft. Eind september won zij een feestelijk klassenbezoek van ons. Maar door de Kinderboekenweek in de maand oktober, de drukke feestmaanden voor scholen daarna, en de voorleesmaand januari (die weer te druk was voor ons) bezochten we deze klas in Delft pas in februari. Maar gezellig was het wél. De juf kreeg voorleesboeken, er was een grappige taart, en alle kinderen kregen een speciaal voor hen gesigneerd boekje mee naar huis.

Bezoek aan de J. Vermeerschool te Delft

Kijk in voor meer foto's in ons fotoalbum (zie: mapje J. Vermeerschool Delft)

boek in de schijnwerper

We hebben doorgaans niet te klagen over de recensies die onze boeken krijgen. Maar onderstaand verhaal over Het enige echte voorleesboek voor opa’s en oma’s van Jos Weinberg springt er toch wel uit. Erg leuk!

Het enige echte voorleesboek voor opa's & oma'sAl vanaf het omslag is dit kloeke boek voor (aanstaande) grootouders, hun kleinkinderen en ook de ouders daarvan, een geweldig middel voor een feestelijk voorlees-samenzijn. Het staat vol met kleurrijke en vaak onbedwingbaar humoristische illustraties van Dagmar Stam. Het plezier van de makers spat van de pagina's.

We ontmoeten o.a. het mannenkoor, de blote koning, kaboutertje Jan, Mevrouw Snoezemans, egel Isabel, Daan en Doortje, Olifantje Oliebol, Knorrepotje, Tante Tingelijn, Kobus en Kwak, en natuurlijk ook Oma Wortelbloem en Opa Brom. Dit boek zal zeker aanleiding geven tot veel plezier voor voorlezende grootouders en hun idolen.

actie liselotje-boeken

Vanaf 12 maart zijn er weer twee Liselotje-boekjes voor € 3,99 bij Het Kruidvat te koop. Dat zijn Liselotje gaat kamperen en Liselotje gaat naar zwemles. Leuk om even te melden, want stel je voor dat ze toevallig maar net heel goed van pas kunnen komen...

Liselotje gaat kamperen Liselotje gaat kamperen

18 mei 2013

De theaterzaal van De Fransche School in Culemborg, waar het boekenfeestje op 18 mei a.s. wordt gehouden, was – voor we zo’n beetje met onze ogen konden knipperen – vol. Nou ja, dat is een beetje overdreven. Vorig jaar duurde het anderhalve maand; maar nu was de zaal binnen een week vol. Met nog een aantal reservekandidaten op de lijst werd het inschrijfformulier op de website dus al snel verwijderd.

We zijn uiteraard al druk bezig met het bedenken van een leuk programma, maar we hebben er nu al ontzettend veel zin in! Het wordt vast weer heel gezellig!

een terugkerend evenement

We zijn van plan om elk jaar zo’n feestje te geven. Dus mochten er mensen zijn die nog nooit naar ons boekenfeestje zijn geweest, maar volgend jaar wel graag met een introducé willen komen, schrijf ons dan een leuk mailtje via de website. Dan plaatsen we jullie op een lijst van mensen die we volgend jaar als eerste een uitnodigings-mail zullen sturen – vóórdat de officiële inschrijving van start gaat. Tegen die tijd kunnen jullie dan alsnog bekijken of jullie wel of niet kunnen of willen komen.

Het is een gezellige boel

waar zijn we nu mee bezig?

Allereerst zijn we druk met Het Prinsessenboek voor lieve meisjes, met Papa Wapper redt een kinderboerderij! en met Twee handjes in de hoogte! En daarna gaan we verder met Het voorleesboek voor de allerliefste oppas en met alweer het achtste Koning Bobbel-boek.

boekenvoordeel-winkels

Bij alle boekenvoordeel-winkels zijn in maart de volgende boeken van ons voor een actieprijs van € 5,99 te koop: Het opa en oma-boek voor peuters en kleuters, Het stoute dingenboek voor peuters en kleuters en Hoera, ik geef een feestje!

Boekenvoordeel

nu ook een pinterest-pagina

En toen was daar ineens de pinterest-pagina die juf Sanne voor ons heeft gemaakt. We zagen hem groeien. Tjonge jonge! We vonden het al knap van onszelf dat we Facebook en Twitter een beetje onder de knie hadden. Maar nu is er dus weer wat nieuws. We moeten het alleen nog wel even leren, want we lopen meestal nogal achter op het gebied van nieuwe dingen. Wie heeft er tenslotte als laatste der Mohikanen alleen nog maar een prepaid-mobieltje zonder internet, waarvoor je met een bonnetje belminuten kunt kopen? Juist: wij!

Gelukkig helpen mensen als juf Sanne, juf Deborah Weijts, juf Anita Bracke en nog meer lieve mensen ons vaak uit de brand als we weer eens iets niet weten of snappen. Onze dank daarvoor is groot :D Neem maar even een kijkje!

winnaars kleurwedstrijd - februari 2013

Van Margriet Gritter – hoofd kleurplaat van uitgeverij The House of Books – kregen we de namen van de winnaars van de kleurwedstrijd van januari. Dit keer was dat een kleurwedstrijd voor oma’s en hun kleinkinderen. Ze konden dus hun kleurplaten in één envelop naar het antwoordnummer sturen.

Deze oma’s hebben Het grote sprookjesboek voor jong en oud thuisgestuurd gekregen. Gefeliciteerd oma’s en kleinkinderen! En natuurlijk ook: veel plezier met het voorlezen van de sprookjes!

En dit waren dus de winnaars:

 • Teun Pots (6 jr.) en oma Pots (84 jr.) uit Enter
 • Tess (2 jr.) en Iris (4 jr.) Langemaat en oma Weyman (52 jr.) uit Hoevelaken
 • Joyce Bolten (6 jr.) en oma Smits (62 jr.) uit Belfeld
 • Juliette Ogier (3 jr.) en oma Voet (58 jr.) uit Amersfoort
 • Hannah Muyselaar ( 5 jr.) en oma Jellema (66 jr.) uit Oestgeest
 • Julia van Oosten (8 jr.) en oma Van Oosten-Griekspoor (62 jr.) uit Oestgeest
 • Dani Suparmono (8 jr.) en oma Schipper (73 jr.) uit Hilversum
 • Amy van de Zande (3 jr.) en oma Jenny uit Wateringen
 • Esmee (7 jr.), Sven (4 jr.), Tygo (7 jr.), Floor (5 jr.) en oma van Poecke (69 jr.) uit Hoofddorp
 • Esmée Bouwmeester (6 jr.) en mama Natasha (35 jr.) uit Assen

Hartelijk gefeliciteerd oma’s en kleinkinderen! En natuurlijk staat er nu weer een nieuwe kleurwedstrijd waarmee je het boek Hoera, we gaan naar de kinderboerderij! kunt winnen.

Voorleesboek voor de allerliefste mamaleuk cadeautje voor moederdag!
(of gewoon zómaar...)

Voor alle mama's van Nederland is er nu dit nieuwe supervrolijke boek. Met zoals altijd weer geweldige illustraties van onze 'eigen' Dagmar Stam. Je wordt er gewoon blij van als je al die lieve en grappige tekeningen ziet!

nieuwe herdrukken

 • Hoera, we gaan naar de kinderboerderij (leuk voor groot en klein)
 • Het grote liedjesboek – nieuwe uitvoering (net verschenen nu alweer herdrukt)
 • Het grote Koen en Lot-boek (negen eerste leesboekjes in één bundel!)
 • Het vrolijke lente-voorleesboek (vol versjes en verhaaltjes over de lente)
 • Klap eens in je handjes – (al de derde druk in één jaar tijd ongelooflijk!)
 • Het grote Pietertje Pet-boek (achtste druk – één van onze lievelingsboeken)

15 april - pakjesdag

Op 15 april verloten we weer tien gesigneerde boeken onder alle nieuwsbrieflezers. Liselotte trekt zoals altijd de winnaars. Zij krijgen van ons een mail met in het onderwerp de tekst: BOEK GEWONNEN! Die mensen vragen we dan om ons hun huisadres te mailen, zodat we hen een gesigneerd boek kunnen toesturen. Leuk, leuk, leuk!

winnaars pakjesdag van 15 februari

 1. Nancy van der Krabben
 2. Derk Lettink
 3. Patricia de Geest
 4. Rosalina van den Dool
 5. Marijke de Greef
 6. Eefje Appels
 7. Ienske Heijkoop
 8. Conny Woudenberg
 9. Nathalie Vermeule
 10. Annie de Jonge

Alle winnaars hebben een gesigneerd boek thuisgestuurd gekregen.

win een boek bij juf Sanne

Elke maand verloot juf Sanne drie gesigneerde boeken van ons. Iedereen kan mee doen! Zie: www.jufsanne.com (wel even naar beneden scrollen)

Tot slot wensen we jullie erg veel goeds en liefs. En... ook niet onbelangrijk: een snelkomende, prachtige lente!


Ron en MarianneFacebookVolg ons op Facebook
TwitterVolg ons op Twitter